Keikkamuistot

7.11.08
Forssa

Kuvat: Risto Nummela

15.8.08
Jokioinen

Kuvat: Linda Froberg

Kuvat: Risto Nummela

2.8.08
Turku, DBTL

 10.7.08
Salo
2.7.08
Kuopio
12.4.08
Ylihärmä27.3.08
Ylläs

16.2.08
Juva
25.8.07
Salo
23.3.07
Viiden tähden festarit, Jyväskylä
2.3.07
Jämsä30.11.06
20 v. juhlakiertue, Järvenpää-talo22.11.06
20 v. juhlakiertue, Tampere-taloKiertuejuliste:

Linkkejä kiertuejuttuihin:

Mesta.net -haastattelu
Mesta.net -keikkajuttu
Desibeli.net -keikkajuttu
SmackTheJack.net -levyarvio
Sue Liveraportti
Turun Sanomat -haastattelu
Uutispäivä Demari (pdf)

4.11.06 Oulu1.11.06
Tanssisali Lutakko, Jyväskylä2.9.06
Vantaa
11.6.06
KilleriRock26.5.06

Vantaa

10.5.200628.4.2005
Fever, Jyväskyläkesä 2004,
Keskustori, Tampere16.6.2004
Sataman yö, JyväskyläMiljoonasade Håkansbölessä 2.9.06

Tätä lisää: studiossa vietetty aika ja harjoittelu toivat lavalla hyväntuulisen Miljoonasateen ja soittolistalle pari vanhempaa biisiä. Koska Keski-Suomen retkueemme oli paikalla hyvissä ajoin, kuulimme jo soundchekissä Nimettömyyden ja Köyhät. Oih! Hyvää nostetta, kun vielä piti kuitenkin odotella keikan alkamista pari tuntia Hakunilan ostoskeskuksen tiilisokkeloissa. Keikalle saapui hämmästyttävä määrä ihmisiä, jotka tiesivät muitakin Sateen biisejä kuin Marraskuun. Keikkatoiveina esitettiin mm. Kundilla seisoo ja Anna-Liisa. Muutenkin yleisö oli lämmintä ja kiihkeää, rakkaudentunnustuksia tehtiin jo aivan keikan alussa.

Biisilistalta löytyi myös Hymy ja kyynel, Keltainen metsä, Lelukaupan häät, Rakkaus on lihaa ja Koiran mies – lisäksi normaalia keikkapauketta. Sellaisella onnenpuuskalla meni tuo keikka, että tuskin tajusi soiton alkaneen, kun oltiinkin jo biisilistan puolivälissä. Harvemmin kuullut biisit menivät ohi yhdessä hujauksessa, ja vanhemmatkin biisit kuulostivat täydellisiltä Sateettoman kesän jälkeen.

Jos olisi pakko keksiä huonoja puolia Vantaan keikasta, niin miinusta voisi antaa ulkomusiikillisista seikoista: Taustalla auki ollut TV ei antanut hyvää vaikutelmaa baarista, eikä myöskään DJ:n huudatus: ”Kaikki yhdessä: Heik-ki! Heik-ki!” Uusia biisejä vähän odoteltiin, että jos niitä nyt kerran on, niin mitä pihtaamaan, tänne vaan!

Seinälle sain ripustaa tänään taas yhden uuden biisilistan; tällä kertaa hikisen ja ryppyisen Ollisen käsittelyn jälkeen. Keikan jälkeen yritimme vaivihkaa tiedustella myös Heinolan biisilistaa, mutta eräänkin bändin jäsenen mielestä siellä tullaan soittamaan varsin vieraita biisejä: ”Tiedättekö sellaisen kappaleen kuin Tuntematon? Ai tiedätte? Ei. Ei. Minulla ei ole siitä mitään mielikuvaa.” Jos marraskuun rutistukset menevät samalla ilolla ja huumorilla, niin haluaisinpa nähdä jokaisen keikan!

-Riite


Hei!

Pakko saada rustattua asioita paperille (näytölle, ei meinaa vanha fani pysyä kehityksessä mukana)... Kiva lukea muiden kokemuksia keikoista! Erilaisia keikkoja, eri puolilla Suomea ja kaikista niistä jäänyt paitsi... :( Kokemukseni Miljoonasateesta eivät ole "pelkästään" keikkakohtaisia kokemuksia, mutta laitan tänne viestiä silti.

Miljoonasade on bändi ja sydämessä oleva asia, joka on kulkenut elämän mukana aivan teini-iän ensi metreiltä alkaen. Nyt vuosikymmeniä viisaampana ja monta kokemusta rikkaanpana voin todeta, ettei tämän kulkijan elämässä paljon sellaisia muistoja ole, joita Miljoonasateen tekstit ja musiikki eivät olisi siivittäneet. Kiitän siitä!

Miettiessäni vuosia, vuosia taaksepäin voin listata muutaman pysyvimmän muiston; ensin tietysti se mieleen painuvin hetki kun kuulin MS:ää ensimmäistä kertaa radiosta ja jäin heti koukkuun. Vuosi oli -87 ja biisi Miljoonasade.

Ensimmäisiä levyjänne kuunnellessa muistan vieläkin ihania ja kipeitä hetkiä teini-iästäni ja ensi rakkaudestani. Ensimmäistä lasta odottaessani soitin hänelle Miljoponasadetta korvalappustereoista niin, että laitoin kuulokkeet mahan päälle. Nykyään lapset tietävät jo paljon Miljoonasateen biisejä, osaavat sanoja ja muistavat kertoa äidilleen koska Heikki on telkkarissa. Lista olisi aivan loputon, jos vain olisi aikaa jäädä sitä kirjoittamaan. Mutta elämä vie mennessään ja aika kuluu...vain Miljoonasade pysyy!

Sen verran tässä pienessä kiitoksessani haluan vielä kertoa, että vaikka kolmenkymmenen vuoden rajapyykki on jo ohitettu, on makuuhuoneeni seinällä kehystettynä Heinolasta tien varresta vuonna -90 rehellisesti anastettu Miljoonasateen keikkajuliste ja Laiskaa tyttöä kuunnellessani itken vieläkin! Kai se pitää keikatkin mainita, kun niistähän tässä oli kyse :), Hyvinkään keikoilla olen aina ollut ja tulen aina olemaan eturivissä!!! Ihania keikkoja, jokainen. Varsinkin "vanhat" Sipitsan ulkokeikat kesäisin (silloin joskus ennen vanhaan...).

Suurin kiitos, jonka haluan sanoa on KIITOS HEIKILLE TEKSTEISTÄ!!! Runoilijan alkuna ja runoja tehdessäni suurin inspiraationi lähde on ollut Heikin tekstit ja loistava tapa ilmaista itseään. SINUA IKUISESTI IHAILLEN;

Runoilija (jonka joku otti luokseen asumaan) Hyvinkää vuosina 1987-2006 ja siitä vielä eteenpäin....


Lähetä keikkamuistosi osoitteeseen webmaster@heikkisalo.com !