Keikkamuistot 1986-1998

90-luvun alku
Kuusamo

Terve! Tämä tapahtui Kuusamossa joskus 90-luvun alkupuolella. Valitettavasti en tarkkaa vuotta pysty muistamaan, mutta se on sivuseikka.

Päätin lähteä Miljoonasateen keikalle Kuusamon jäähalliin eräänä iltana. Keikan järjestäjänä toimi paikallinen urheiluseura ja puitteet olivat varsin tilavat, sillä kyseessä oli jäähalli. Illan myötä ihmisiä ilmestyi paikalle varsin vähän ja tämä näytti varsin koomiselta suuressa hallissa. Ajattelin, että varmaan ihmiset tulevat keikalle viime tipassa. Käsittääkseni Miljoonasade oli varsin suosittu bändi tuossa vaiheessa uraansa.

Kun bändi asteli halliin sisälle, ihmisiä oli tuossa vaiheessa noin 20 ja kaikki istuivat hallin toisessa päässä mahdollisimman kaukana lavasta. Bändi käveli hallin läpi rinta rottingilla ja rupesi soittamaan mm. Lapsuuden sankarille biisiä. Parin biisin jälkeen Heikki Salo pyysi ylesöä tulemaan "hiukan lähemmäs", että jonkinlaista vuorovaikutusta syntyisi. Menimme kaikki istumaan hallin lattialle lähelle lavaa ja saimme nauttia todella hienon keikan. Olo oli kuin olisi ollut jossain yksityisbileissä, jonne oli vain kutsuttu muutama kutsuvieras seuraamaan yhtä hienointa suomalaista bändiä. Vaikka yleisöä oli vain kourallinen ja halli kaikui, niin Salo & Boys vetivät todella loistavan keikan ja sitä tuleekin muisteltua aina silloin tällöin vuosien varrella.

Erityisesti minulle on jäänyt Salon hieman itseironinen juttu keikalta. Hän kertoi, että tämä keikka oli bändille etukäteen erittäin odotettu tapahtuma. Kuusamon keikka olisi heidän historiansa tuhannes esiintyminen, joten silloin olisi juhlan aika. Bändi sai hurjat aplodit. Tervetuloa Kuusamoon!

t. Köpe


31.12.1998
Rosendahl, Tampere

Keikka sinänsä oli naurettavan lyhyt ja täynnä hittibiisejä,joihin on jo MELKEIN kerennyt kyllästyä, MUTTA: koko uuden vuoden pelaasti 1000000sateen "lämmittely" (tai miksi ikinä sitä kutsuttekaan...) Olipa ehkä yli-herkkua meille ikuisille ja uskollisille seuraajille (vältän sanaa "fani" tms.) kun Annen kaa kuultiin privaattina KAHDESTAAN Miljoonasadetta!!!!!!! Ja vaikka toki Ms aina on yleellisyyttä, kaipaisin kovasti insider-keikalle, jossa voisi kuulla vaikka Angelikan, Anna-Liisan (joka muuten on PARAS Miljoonasade piisi kautta-aikain!!) ja myös Posliinikukan!! Ja eipä sillä; edellisestä keikasta on jo NIIIN pitkä aika; että pelkkä Heikki televisossa tuntuu aika suurelta lahjalta...

lonti (13.2.1999)

10.12.1998

Club Ostari, Jyväskylä


Bändi soitti kunnon hittiparaatin. Encoreina ensin Tulkoon rakkaus, Tie Tiettömään ja Paimenpojan kiitoslaulu ja kun vielä haluttiin lisää niin tulihan se sieltä... Olkinainen. Hieno keikka. Salon aforismi Jyväskyläläisille: "joka pitsaa säästää se lastaan vihaa".

Nuppu (12.12.1998)

4.12.1998
Porvoo

Joo...Keikka oli lievästi sanottuna loistava. Iltani oli elämäni paras, Kiitän ja Kumarran. Jää vain muisto ihanasta illasta ja Toivo siitä, että tulette joskus taas tännekin. Siis Kiitos Heikille, olet ihana, ja koko bändille, olette loistavia. KIITOS, että saitte minut taas hymyilemään ja iloitsemaan.

Maya (6.12.1998)

12.11.1998
M/s Isabella

Laivalla ei hyvää keikkapaikkaa ole, vain tavallinen pieni tanssilattia jossa keikan aikana keski-ikäiset pariskunnat tanssivat. Oma tanssi meni päin honkia, joten se siitä... Eturivissä oli tuskastuttavan kuuma mutta sekään ei haitannut kun Hessu seisoi puolen metrin päässä. Itse keikka sitten oli hyvä, ei mitenkään liian erikoinen muttei mitenkään huonokaan. Paras hetki oli kuitenkin keikan jälkeen jutteluhetki Hessun, Arskan ja Ollin kanssa hyttikäytävällä.

Handyy (18.12.1998)

14.8.1998
Internet-live, Tampere

Tiivistetään asia näin.. Tulin - Näin - Petyin kappaleitten määrään.

Jarkko aka RealCd (18.9.1998)

Heh!Oon kyllä mielipiteeni pistäny jo virallisillekin sivuille,mutta väliäkö sillä jos pistän sen tännekin...Fiilis oli aivan mahtava,koska olin irkissä samaanaikaan...Biisien vähyys oli kyllä naurettavan älytöntä... NELJÄ.. hahahaaa...öhömm... siis asiaan taas.. valot oli hienoja,vaikka kyllä hiukan kismitti kun ei bändistä ei näkyny mitään,ku räjähdykset valotti koko kuvan. MUT HEI..Hessulla oli punainen paita!!!

Kettu (23.8.1998)

Verrattuna kuvan ja äänen pätkimiseen, huonoon laatuun ja sumeuteen Internet-live oli mieletön! Tunnelma luotiin irkin kautta, ja keikka oli täyttä rokkia niin kauan kuin se kesti... Eli 4 biisiä. Olipahan pettymys kun keikka loppui niin lyhyeen, mutta niin kauan kuin sitä kesti, se oli loistavaa!

Handyy (22.8.1998)

27.6.1998
Ruisrock, Turku?.6.1998
Kajaani

Elämäni toinen Miljoonasateen 'keikka', eka oli joskus 1988 tai 1989 Ylöjärvellä Räikkärokissa. Upea keikka, vaikka porukkaa oli suhteellisen vähän, enemmänkin olisi sopinut... mutta Miljoonasade osaa ottaa yleisönsä, miltei kaikki parhammat biisit soi vaikka jäin kaipaamaan Runoilijaa.. Suomen parhain 'lyriikkamies' on päivänselvästi Heikki Salo.

Eija (5.12.1998)

20.5.1998
Urheilutalo, Vaajakoski

Seurakuntameininkiä alusta vaan ei loppuun... Miljoonasade eka kertaa livenä. Oli aika villiä. Vaikka musiikki on tuttua jo Veitsen valosta asti ei ole noita keikkapaikkoja tullu ennen edes kaukaa katsottua saatika sitten kierrettyä... mutta kyllä kannatti, muuttupa nyt tavat sitten kerta rysäyksellä :) Siispä erittäin positiivinen kokemus, vaikka yleisömäärässä ei hurraamista ollukkaan. Meininki ylitti kyllä täysin odotukset. Muistona illasta oli kivasti raastava kurkku ja KIITOS siitä !

Puiston piiloista kujille, suuri musta kissa hiipii, hännän päässä kuu, hampaissaan unettomuus...

Keikkoja odotellen... :)

HaHa (6.1.1999)

Ensimmäinen Miljoonasade -keikkani. Yleisöä ei Vaajakoskella riittänyt tunkemiseen asti, mutta tunnelmat oli silti hyvät. Heikki Salon karisman suuruden huomasi heti bändin astuessa lavalle, ja meininki pienessä yleisössäkin oli hyvä. Kurkku tuli laulettua käheäksi... Erittäin hienoa sanon minä!

Handyy (22.8.1998)

17.5.1998
RUK:n kurssijuhla, Hamina

Olin itse vaikuttamassa kurssijuhlan pääesiintyjän valintaan, eikä tarvinnut pettyä, sillä Miljoonasade kruunasi todella upean päivän! Bändi näytti kuinka Rukissa Rokataan!!

Welmu (8.3.2000)

Mitään niin upeeta en olisi voinnut toivoakaan, kun näin Miljoonasateen herrojen astelevan lavalle! Piditte mielettömän hienon keikan! Iltani oli onnistunut yli odotusten! Kiitos.

Katjuli (10.10.1998)

?.?.1998
Tavastia, Helsinki

kuulin ekaa kertaaa stupidon biisejä ja diggasin ihan sikana. jätkät tuli kolme kertaa soittaa encoree, vikalla kerralla oltiin jo rotsit päällä lähössä menee, mutta sit tuli vielä muistaakseni lelukaupan häät. hyvä meininki!

tit (25.12.1998)

13.3.1998
Tropicana, Mänttä

Monista näkemistäni MS keikoista tämä oli yksi. Setti oli tosi rock ja yleisö oli ihan kympillä mukana...yhteislaulu sujui ja kovaa. mutta koska kyseessä oli varmaan Mäntän ainoa perjantai-illan menomesta niin siellä oli paljon bändistä välittämätöntä ördeporukkaa jotka rikkoi pöytiä ja kaatoi kaljaa ihmisten niskaan ym ym. Silti keikka oli käymisen arvoinen. Meitä jyrätään lähti sellaisella tempolla että henkeä ei ehtinyt vetää jos halusi laulaa mukana. Mahtava fiilis!

Nuppu (5.12.1998)

7.3.1998
Baarikaappi, Rauma

Mä näin Miljoonasateen vasta nyt ekaa kertaa vaikka olin kyllä diggaillu pidempään jo. Eli mielenkiinnolla marssin Baarikaappiin. Jengiä oli ihan kohtuullisesti ja meno oli ihan hyvä. Bändi näytti svengaavan ihan OK. Setti alko Stupidon biiseillä, niitä tuli varmaan melkeen kaikki ja taatut hitit keikan loppupuolella tekivät viimeisen silauksen. Varsinkin vikana encorena tullut Olkinainen kolisi ku hirvi. Muita kohokohtia oli ehkä Meitä jyrätään ja Kasvukipuja (No onhan se seisokki-juttukin ihan hyvä) Semmonen ysin keikka!

saska (25.11.1998)

05.12.1997
Hankasalmi

suokaa anteeksi jos päivämäärä ei ole tarkka. porukkaa hankasalmen erittäin tunnelmalliseen (no köh) liikuntahalliin oli saapunut kourallinen, räknättävissä bändin jäsenten yhteenlasketuilla sormilla. en voisi silti muistaa parempaa miljoonasateen konserttia. oli tilaa tanssia, oli tilaa nauttia keikasta täysin, ja kuten eräs ei ehkä nimeänsä julkisuuteen haluava isoveli sanoi: "Oli kuin Bändi oli olisi esiintynyt suoraan minulle!" Jälkeenpäin tuli hiivittyä pöllin kanssa ympäri backstagea ja muuta todella OUTOA (oi maamme suomi). mutta keikka oli unelmiakin kauniimpi. *huoh*

rippe (26.8.1998)

20.7.1996
Aeropus, Tammerfest, Tampere


21.10.1994
Puustelli, Alavus

Kun aloin selata vanhoja arkistomappejani varmistaakseni, mikä oli Miljoonasateen Puustelli-keikan oikea päivämäärä, huomasin säilyttäneeni jopa keikan pääsylipun (40mk). Löysin myös paperin, johon olin tehnyt keikan aikana sangen huteralla käsialalla muistiinpanoja biiseistä ja yleisön reaktioista. Olin näemmä kirjannut ylös jopa sen, mitä kello oli ollut keikan alkaessa. Se oli ollut 23:45.

Elettiin aikaa, jolloin Heikki Salolla oli keikoilla yllään liivi, jossa oli kymmeniä rintanappeja. Elettiin aikaa jolloin Käärmeenkantaja-levy oli juuri ilmestynyt, ja Puustellissa soitettiinkin tuolta levyltä nimibiisin lisäksi ainakin Pitkä Piikki, Merestä Löytynyt, Motellin Myrkkypensas sekä Piru Ja Sen Isoäiti.

Paperistani käy ilmi, että yleisö piti kuitenkin enemmän vanhoista kappaleista kuten Voipallo, Miljoonasade, 506 Ikkunaa ja Köyhät.

Käärmeenkantaja-biisiä spiikatessaan Salo kertoi sen kertovan yhdestä Miljoonasateen jäsenestä, muistaakseni basisti Laaksosesta. Hän antoi ymmärtää, tai niin ainakin ymmärsin, että "käärme" on sukupuolielin.

Salo kertoi myös vitsin: "Mitä satiainen sanoi toiselle Särkänniemen portilla? Tänään käydäänkin sitten kaikissa vehkeissä."

Minä revin keikan päätyttyä vielä lavalta tai jostain monitorista muistoksi keikan biisilistan, jonka tietenkin omistan edelleen.

Veli (11.4.2007)

?.?.1992
Liperin yläastePääsin seuraamaan Miljoonasateen koulukeikkaa vaikka olin jo reilusti täysi-ikäinen lurjus. Ystäväni, jonka seurassa liikuin, äiti oli koululla töissä. Itse en sattuneesta syystä ollut juuri silloin töissä tai opiskelemassa, joten pääsin päiväkeikkaa katsomaan.

Odotukset olivat kohtuullisen korkealla, sillä Gagarin oli kolahtanut heti -86 aivan täysillä, olkoonkin että diggailu oli jäänyt kasettiäänitysten ja yhtyeen aktiivisen seurannan tasolle.

Keikka oli kuitenkin lievähkö pettymys. Muistan nyt herran vuonna 2002 lähinnä herra Salon rock-henkisen tilan, joka ilmeni yleisön naispuoliselle osuudelle suunnattuina rock-tyylisinä kommentteina. Eihän siinä mitään, mutta kun kohdeyleisö oli iältään 13-16 vuotta, kaikkein rohkeimmat heitot olisi voinut jättää viskaamatta. Musiikkipuoli kyllä toimi.

Mainittakoon, että vasta viime vuosina olen ymmärtänyt Heikki Salon arvon Suomen parhaana sanoittajana. Kun suuri osa sävellyksistäkin on erinomaisia, yhtyeen laulut ovat omaa luokkaansa. Niissä soi huoltamoromantiikka nuoruusvuosilta älykkäästi. Mittaamaton kiitos siitä siis. Ilmeisesti joskus vain on oltava rock, liiankin.

Karso (1.8.2002)

26.4.1990
Alibi, Helsinki


15.4.1990
Kaavi, Iloharju

Olin elämäni ensimmäistä kertaa rokkikonsertissa. Sitä ennen olin kuitenkin kuunnellut paljon Miljoonasadetta ja osasin kaikki biisit ulkoa. En koskaan unohda sitä hetkeä, kun Miljoonasateen keikka alkoi Kaavin Iloharjulla 15.4.1990 klo 22.30. Ensimmäinen biisi oli nimeltään Rocken roll Zombie. Aivan loistava muisto, jota ei voi tässä täysin sanoiksi pukea.

Henkka (24.5.2002)

14.2.1990
Tavastia, Helsinki


25.4.1989
Tavastia, Helsinki


1.3.1989
Tavastia, Helsinki


8.12.1988
Tavastia, Helsinki13.11.1988
Pormestari, Vantaa

3.11.1988 Alibi, Helsinki

19.7.1988 Tavastia, Helsinki


2.7.1988 Giants of Rock, Hämeenlinna
18.1.1988
Husulan Casino

Piti oikein kaivaa vanhat teinarit esiin ja löytyihän se ihkaensimmäinen Ms-keikka! 18.1.1988 Husulan Casino. Ikää minulla oli mahtavat 14 vuotta ja Casinollahan käytiin tunnetusti ennen kaikkea ryyppäämässä ja sekoilemassa vastakkaisen sukupuolen kanssa. Bändit olivat suurimmalle osalle porukasta toissijainen juttu. Itse olin outolintu ja pysyttelin erossa päihteistä, ehkä siksi keikka on jäänytkin niin elävästi mieleen.

Miljoonasateen soittaessa salissa oli vain kourallinen väkeä. Bändi ei ollut ilmeisesti kovinkaan tunnettu vielä siihen aikaan. Minuun musisointi iski lujaa ja ahmin kaiken kuulemani ja näkemäni. Keikan jälkeen kipitin hakemaan herra Salolta nimmarin käteen ja jäljensin sen sitten kotona parhaani mukaan päiväkirjan sivulle.

Annika (2.3.2007)

Muistoja Miljoonasateesta

L auantain keikkaa odotellessa tulee tietenkin mieleen monia muistoja: ensimmäisen kerran kuulin Lapsuuden sankarille kappaleen Ilokivessä eräänä perjantai-iltana. Tuolloin menin DJ Arto Nybergiltä kysymään, mikä on tämä bändi ja kappale, joka on tehty minunkin lapsuuteni sankarista. Olinhan saanut koko ikäni kuulla Jurista, joka lensi siskoni syntymäpäivänä 12.4.1961. Sain kuulla kyseessä olevan Miljoonasateen, jonka levynjulkistamiskeikka olisi seuraavana päivänä samaisessa paikassa. Sille keikalle en harmikseni päässyt, mutta jälkeen on tullut onneksi useita.

Joskus 1980-luvun lopussa olin keikalla edesmennessä Rovaniemen Maalaiskunnassa edesmenneessä Pääskyn Pesä -ravintolassa. Kyseessä oli kiirastorstai-ilta. Olimme hyvissä ajoin paikalla, alkuun istuimme lattialla musiikin tahdissa keinahdellen. Tuohon iltaan saakka kiirastorstaisin oli tanssiminen ollut ankarasti kiellettyä. Heikki Salo kuitenkin ilmoitti, että tanssimiskielto oli kumottu ja siitä varsinainen keikkatunnelma alkoi. Paikka oli pieni, meno villi ja tunnelma tiivis.

Toinen erityisesti mieleen jäänyt keikka on ollut keväällä 1990 Rovaniemellä, kun vastikään oli avattu uusi Cafe Tivoli. Keikka oli jälleen hieno, yleisö innoissaan mukana. Omaa onnen tunnetta lisäsi se, että oli saanut suosikkibändinsä kotikaupungista "omaan" ravintolaan keikalle. Illan mukaviin muistoihin toi oman lisänsä se, että itse olin tuolloin töissä ylioppilaskunnassa ja työhön kuului mm. bändien roudauksessa auttaminen keikan jälkeen.

Kiitos näistä ja monista muista muistoista.

Eeva (21.11.2006)