Keikkamuistot 1999-2002

17.8.2002
Foxia, Oulu

Oli aivan mahtava keikka. Melkistä kaks tuntia sai jorailla kunnon musiikin tahtiin. Keikka kattoi poikien tuotantoa laidasta laitaan. Oli mahtavaa kuulla vanhoja sekä uudempia biisejä samalla keikalla. Muistini romukopasta löytyy tämmöinen lista: Helenan baarissa, Särkyneet, Desperadot, Radio Luxembourg, Jee, Alastonmalli, Koiran mies, Kuun levoton kauneus, Tulkoon rakkaus, Voipallo, SMiljoonasade, Siskon luo San Diegoon, Pato, Ranneke rakkauteen, Marraskuu, Stumpit ja sirpaleet, Lelukaupan häät, 506 ikkunaa ja Lapsuuden sankarille. Lista ei liene täydellinen, koska ihanasta musiikista täysin huumaantuneena en ehkä muista kaikkia kappaleita. Innolla jään odottamaan seuraavaa keikkaa ja ennen kaikkea seuraavaa levyä.

Kiitoksia pojille ihanasta keikasta!

Vampyyri (11.9.2002)

16.12.2000
B-52, KeuruuKolmen koplalla suuntasimme Keuruulle tänä pimeänä talvi-iltana. Tiesimme tämän olevan Sateen viimeinen keikka aikoihin, vuosi 2001 tulisi olemaan pitkälle syksyyn keikkataukoa ja studiopuuhailua, mutta se ajatus työnnettiin syvälle takaraivoon ja Keuruulle lähdettiin iloisilla mielin. Ja kyllä olikin hilpeä keikka. Kuulimme myöhemmin muilta faneilta edellisen illan keikan Virroilla olleen humalan siivittämä (jopa siinä määrin että Hessun oli pitänyt välillä kysäistä muilta bändiläisiltä miten biisi/säkeistö alkoikaan...) ja tiettyjä jälkimaininkeja tästä oli kenties havaittavissa Keuruulla. =)

Keikkapaikka vaikutti kivalta, tosin lavan edessä oli pari pilaria jotka estivät tehokkaasti näkyvyyttä. Paikallinen (sekä lavan edestä bongattu turkulainen) nuoriso vaikutti olevan hyvässä tuiskeessa jo kymmenen maissa, hyvä jos pystyssä pysyivät... mutta se ei menoa haitannut ja kyllähän kaikki nyt osaavat laulaa Voipallon vaikka neljän promillen humalassa. Hmm. No joo, itse valtasimme paikan aivan lavan vasemmasta reunasta (basisti-nurkka =) ja näin vältimme pahimmat lavalle kaatuilijat. Tosin sitten puoli keikkaa meidän vieressä huuteli nelikymppinen miespuolinen Arska-fani, kokemus sekin. *hih*

Setti oli sitä taattua Miljoonasadetta, kuten aina. Jotenkin tieto siitä että tätä herkkua ei vähään aikaan ole lisää tiedossa, toi biiseihin vielä sen ylimääräisen särmän ja tunnelmoinnit kuten Tummaa valoa saivat väreet kulkemaan pitkin selkää. Eturivissä oli mahtava porukka ja oli pitkästä aikaa tosi hauskaa hyppiä rokimpien biisien tahdissa itsensä läkähdyksiin ja laulaa kurkku kipeäksi.

Keikan jälkeen kuulimme vielä muutaman kuolemattoman lauseen (kuten "kuulonhuoltoliitto on perseestä - oikeasti!") ja teimme tuttavuutta Lumikin kanssa. Vielä kun Riite teki Arskan kanssa kannattavat vaihtokaupat tuplasta pizzapalaan niin kaikki oli mitä parhaimmin. Kotimatka menikin sitten euforian ja hysteerisen hihittelyn siivittämänä, tämä oli taas yksi niistä keikoista joita muistellessa edelleen alkaa naurattaa. =) Mahtava viimeinen keikka ennen pitkää taukoa!

( ... tai niinhän me luulimme. Pian tuon Keuruun keikan jälkeen saimme ilouutisen: Miljoonasade heittää hiihtolomailijoiden iloksi helmikuussa lyhyen Lapinkiertueen. Sinnekin sitten... mutta se on jo kokonaan eri tarina.)

Nuppu (25.7.2001)

6.12.2000
Popfinlandia, Jäähalli, Helsinki

Olipa kyllä loistavaa saada kuunnella kaikkien suurien idolien musiikkia, kaksi erityistä: Juice ja Miljoonasade. Täysin virheetöntä!

Juicefani (3.8.2001)

2.9.2000
Lutakko, Jyväskylä

Kyseessähän oli siis Miljoonasateen ja YUP:n tähdittämä hyväntekeväisyyskeikka Unicefin hyväksi. Miljoonasade aloitti urakan noin tunnin mittaisella setillä, johon oli hieman tiivistäen saatu mahtumaan pääosa "Siskon luo San Diegoon" -kiertueen ohjelmistosta. Illan ensimmäinen yllätysnumero tuli setin puolivälissä, kun Salon ja Heikkisen illan orkesterien ikäeroa vertailevan sanailun ("ainakin ne on meitä yhden rasvamaksan verran edellä") päätteeksi Salo ilmoitti Miljoonasateen soittavan YUP:n kappaleen "Mitä Luoja teki ennen kuin loi maailman". Miljoonasateen versio aiheesta oli melko uskollinen alkuperäisesitykselle, Salon pysytellessä tosin sitkeästi epävireessä koko biisin ajan kertosäkeitä lukuunottamatta. Myös valoshow oli alavireinen koko Miljoonasateen osuuden ajan, mutta muuten meininki oli varsin rock.

Ensimmäisenä encorena tuli aina yhtä arvokkaan jylhän tunnelman luova "Olkinainen". Sitten olikin aika illan ensimmäiselle Miljoonasade-YUP-kollaboraatiolle. Kun molemmat orkesterit oli saatu ahdettua lavalle, kuulimme homoeroottisen tulkinnan alunperin Jarkko Martikaisen ja Mari Rantasilan duetoimasta YUP:n "Alla jalavapuun" -valssista. Hessun osuudet menivät taas sen verran tulkinnan puolelle että se kirvoitti naurut jopa maestrosta itsestäänkin. Kappaleen päätteeksi solistit Salo ja Martikainen suutelivat toisiaan - todella söpöä!

YUP jatkoi tästä sitten omalla osuudellaan, eikä huonosti ollenkaan. Kuulimme mm. harvinaisen live-vedon kappaleestaan "Persearsenaali" sekä erittäin raskaalla kädellä uudelleen sovitetut, äärimmäisen hienot versiot Miljoonasade-klassikoista "Rakkaus on lihaa" ja "Miljoonasade". Raskaamman rock-musiikin suurena ystävänä joudun tässä tunnustamaan että tästä lähtien tämä YUP:n tulkinta aiheesta on meikäläiselle *SE* versio kappaleesta "Rakkaus on lihaa".

YUP:n setin kääntyessä niin ikään encoreiden puolelle meille tarjoiltiin vielä kimpale suomalaista rock-historiaa. Miljoonasade ja YUP yhdistivät jälleen voimansa esittääkseen Miljoonasateen biiseistä ehkä kaikkein harvinaisimman - nimittäin version Beatlesien "Helter Skelteristä", jonka Salo oli kääntänyt muotoon "Hullu hyrrä". Miljoonasade levytti kyseisen kappaleen joskus vuosia sitten suomenkielistä Beatles-kokoelmaa varten, mutta Ruotsin EMI kielsi moisen tekeleen julkaisun, eikä kyseistä äänitettä näin ollen ole julkaistu missään. Sitä, että tälläisen harvinaisuuden saa kuulla Miljoonasade/YUP -fuusiokokoonpanon esittämänä, voi pitää etuoikeutena. Hieno keikka ja kokemus tosiaankin.

Rise (25.7.2001)

19.8.2000
Old Texas, Kaarina"Tää on täysin poikkeuksellinen Miljoonasade-keikka!" Salon kommentti keikan avaukseksi piti tällä kertaa harvinaisen hyvin paikkansa. Basisti Ari Laaksonen oli estynyt pääsemään keikalle, joten tämän ja edellisen päivän keikoille Miljoonasade oli saanut tuuraaja-basistiksi maanmainion rock-miehen, Hurriganesinkin rivejä somistaneen tuottajavelho Janne Louhivuoren. Ja mikäs siinä, varsin luontevastihan vuosikausia poikien kanssa yhteistyötä tehnyt Louhivuori Miljoonasateen riveihin istuikin, vaikka joutuikin jotkut biisit tahkoamaan nuoteista. Kokonaisuuden kannalta tämä saattoi olla jopa hieno homma - muu bändi nimittäin selvästi yritti paikata alapää-osaston hienoista staattisuutta jumalattomalla kohkaamisella. Tämän seurauksena biisit ja Salon vitsit (mukaanlukien nerokkaan typerä "vittu eikä wiener-leike" -pienoisromaani) irtosivat huomattavan rennosti. Jopa hienoisesta tylsistymisestä vuoden mittaan kärsinyt "Kundilla seisoo" sai uutta eloa lopun "Praise the Lord" ja "Testify, brother" huutelujen ansiosta. Salon viesti seisomisvaikeuksista kärsiville miehille oli tällä kertaa lohdullinen: "Ei se mitään!". Marraskuun kuorolauluosuuden aikana Salo puolestaan opasti yleisöä hengitystekniikan suhteen seuraavasti: "Laulun pitää tulla perseestä!". Olipahan hyvä meininki!

Rise (25.7.2001)

16.7.2000
Heinolassa jyrää, Heinola4.7.2000
Onnenpäivät, Imatra

Hyvä ja iloinen keikka bändin puolesta, yleisön vastaanotto oli puolestaan hiukan jäykkä. Heikki istui kaiteella ja kertoi vitsiä! Uusia spiikkauksia, mutta melkeenpä sama biisilista kun Siskon luo.. muillakin keikoilla.

tuijaliisa (5.7.2000)

17.6.2000
Cinderella


4.6.2000
Puolalanpuisto, Turku

Sää ei erityisemmin suosinut tämän vuoden ensimmäistä Puolalanpuiston ilmaiskonserttia. Onneksi uhkaavat pilvet sentään iltapäivän aikana väistyivät mutta myrskyisenä puhaltanut tuuli ei tyyntynyt missään vaiheessa eikä lämpötilakaan edes auringossa noussut yli kahdentoista asteen. Varjoisalla esiintymislavalla oli ilmeisesti vielä kylmempää, ainakin jos artistien ilmeistä pystyi mitään päättelemään.

Miljoonasade keikan pääesiintyjänä soitti luonnollisesti viimeisenä. Yleisöä oli nurmikkorinteellä noin tuhat henkeä, ainakin jos seuraavan päivän Turun Sanomien tietoihin on luottaminen. Ei rinne mitenkään täynnä ollut, ainakin lavan edessä oli runsaasti tyhjää tilaa.

Keikka oli totuttuun tapaan hyvä, bändi soitti rennosti ja vapautuneesti ja kundeilla tuntui hyytävistä olosuhteista huolimatta olevan hauskaa lavalla. Bändi tuli lavalle hevityyliin taustanauhojen säestyksellä mikä herätti yleisössä pientä hilpeyttä. Aloitusbiisinä kuultiin uuden levyn aloittava "Tuulen viemää". Muuten uusimmalta levyltä kuultiin vain neljä biisiä muun setin koostuessa tasaisesti uran varrelta poimituista parhaista paloista. Hyviä valintoja tällaiselle puistokeikalle jossa suurin osa kuulijoista on kuitenkin enempi satunnaisia kuuntelijoita kuin varsinaisia faneja.

Minua miellyttivät erityisesti "Desperadot" sekä ennen kaikkea aina upealta kuulostava "Meitä jyrätään". Sensijaan typerääkin typerämmän "Kundilla seisoo" biisin voisi jo vähitellen heivata setistä pois vaikka se tiettyä osaa yleisöstä jaksaakin aina huvittaa. Kesäkuusta huolimatta "Marraskuu" oli tällä keikalla paikallaan. En tiedä kuuluiko tuo biisi settiin alunperin vai ottivatko kundit sen mukaan olosuhteet todettuaan. Hyvä valinta joka tapauksessa :-) Yleisö ei keikan aikana erityisemmin jaksanut innostua, johtuiko se sitten ankeasta säästä vai turkulaisten totaalisesta välinpitämättömyydestä hyvää musiikkia kohtaan, mene ja tiedä. Heikki yritti pariin otteeseen laulattaa yleisöä mutta aika vaisuksi yleisön osallistuminen minun mielestäni jäi. Keikan päätteeksi kuultiin encorena "506 ikkunaa" ja illan päätti hyvä versio "Lapsuuden sankarille" biisistä. Kaikenkaikkiaan hieno keikka Miljoonasateelta taas kerran.

Jari (6.6.2000)

keikka oli kesäisessä,mutta tuulisessa puolalanpuistossa...ja ihan ilmainen vielä. Yleisöä oli aika paljon ja meininki oli rento. Miljoonasade soitti aika vajaan tunnin:( ja soittikin vanhoja kappaleita. Yritän muistaa setin kokonaisuudessaan: Tuulen viemää, Desperado, Kevättulva, Posliinikukka:), Rokkibändi wounded knee, Siskon luo san diegoon, Kundilla seisoo, Voipallo, 506 ikkunaa, Lennä juri gagarin.....että silleen.

kimili (4.6.2000)

Keikan tyyli oli ilmaiskonsertti turun nuorisosysteemien rahoittamana.. ja iltapäivän pääesiintyjänä toimi Miljoonasade... Päivän muut artistit olivat imeneet yleisön kuiviin nimenomaan huonolla musiikillaan ja esiintymistaidoillaan.

Päivän aikana ihmisiä tuli ja meni, mutta kun Miljoonasateen monisfääriset alkustar war-musat kajahti pa:sta ulos, ihmisiä tuli..ja ne myös jäi.. Salo hupparissaan riehui lavalla niin että heikompia hirvittää..

Salon aina niin älyttömät spiikit eivät taaskaan pettäneet odottajaansa.. Vitsejä lenteli niin kuperkeikasta ja seisomisvaikeuksista tamperelaiseen ehkäisyvälineeseen. Mauttomiman vitsin tittelin varasti kyllä ehdottomasti tämä: "Vuonna -76 tehtiin tutkimus, jossa huomattiin että 300 000 suomalaisella miehellä on erektiovaikuksia...- ihmekös meidän sirkku ei sillon ollu kauheen kuumaa kamaa..." Ihmiset jäi vähän hämilleen.. ei ne tienny nauraako vai vaan tuijottaako suu auki... No.. siinä kun yleisö ihmetteli, mietti salo jo seuraavaa siirtoa, ja se olikin aika juttu.. Salo laski kolmeen ja kolmosella kaikkien oli määrä tehdä kuperkeikka:) Puolalan puiston isossa rinteessä se onnistuikin itseasiassa aika hyvin..noin 400 ihmistä teki yhtäaikaa kuperkeikan ja salo päätti että NYT hän on iso mies kun tommosen järkkäs..

Keikassa ehkä mukavinta oli kuulla monia vanhoja biisejä, mitä ei ole pitkään aikaan / koskaan kuullut livenä... Posliinikukka, desperadot sun muut.. Iltapäivän tunti miljoonasadetta meni nopeasti.. ehkä liiankin nopeasti... mutta hyvä ettäsentään tunnin sai kuunnella suomen parasta bändiä... Kiitos keikasta sade..

Foxxy (4.6.2000)

2.6.2000
Lounaispuisto, Jyväskylä


12.4.2000
Paviljonki, JyväskyläMonta keikkaa kokeneena ja aina eturivissä hyppineenä päätin kerrankin kokeilla, miltä tuntuisi katsella keikkaa rauhallisesti istuen ja keskittyen enemmän siihen musiikkiin. Tähän Paviljongin keikka olikin loistava koska istumakeikkahan se, ja myös niitä luvattuja hienoja animaatioita oli. Noh, ensin pitänee haukkua nämä hienot animaatiot, kyllä ne olivat minulle todellinen pettymys, olisi melkein ollut parempi jos niitä ei olisi ollut ollenkaan. Itse keikka olikin sitten sitä hyvää Miljoonasadetta mitä on tottunut aina näkemään, ja oli itseasiassa outo kokemus vain istua ja kuunnella... Ja sen vannon kautta kiven ja kannon, seuraava keikka jonka koen, ei ole hienostokeikka vaan kunnon rymyämiskeikka jossa lauletaan kurkut kipeiksi ja hypitään jalat tohjoksi! Miljoonasateen keikat ovat sillä tyylillä katsottuna aivan ehdottomia.

Handyy (25.4.2000)

Olin päättänyt nolata itseni syömällä Kismetin julkisesti satapäisen fanilauman edessä. Mutta minun ei tarvinnut. Suuriksi yllätyksekseni se kiharatukkainen tyttö ja epämääräisesti tutulta näyttävä poika osoittautuivat Fibeksi ja Handyyksi - sekä heidän seurassaan hengannut tappajakone (jonka päälle olimma miltei ajaneet) tunnusti tarkemmassa syynissä olevansa Junis. Hurraa! Paviljongin keikka ei sittenkään olisi puuduttava pikkutakki-viinilasi-K35 -konsertti.

Tai ehkä sittenkin. Yleisö oli kuin veistetty yhdestä puusta, jonka keskellä minä näytin rimpuilevalta madolta, kun vallattomassa ihastuksessani taputin kätösiäni yhteen spiikkien jälkeen, niiden aikana, biisien välissä ja niiden aikana. Sitäpaitsi, olisin voinut vaikka lyödä tekohampaani vetoa, että Miljoonasade aloittaa taas "Lapsuuden sankarilla". Olisin saanut pitää hampaani.

Ensimmäisessä osassa Miljoonasade esitti niitä bändärin unelmabiisejä: MÄ OON AINA HALUNNU KUULLA TÄN! Posliinikukka, desperadot.. Rokkibändi Wounded Knee on aina kiva kuulla. Olkinainen oli pelottava - ehkä se johtui hyperventilaatiostani tai kofeiinin puutteesta, mutta värit näyttivät kirkkaammilta, seura oli hauskaa ja Miljoonasade parempi kuin koskaan. Kaikki kuulosti hienolta ja äärimmäisen "siistiltä", virheettömältä. Ei ollut öriseviä humalaisia, kaljapulloja heitteleviä vetyperoksidiblondeja tai tupakoivia I don't give a damn -nuoria. En tiedä oliko se hyvä vai huono asia!

Kun väliajan jälkeen olin saanut Foxyn ja Lauran seuraani, oli aika hiljentyä paikalleen istumaan. Ei, ei voinut lähteä hyppimään eteen kuten olimme vannoneet.. Jos on "Pato" hyvä biisi levyllä, niin oih. Sanatonta kunnioitusta, se oli *hieno* hetki. Mutta bailuputki alkoi, kansa lämpeni vanhoille tutuille 506 ikkunaa, ostarin helmi, tulkoon rakkaus ja muut laalaa-biisit, jotka me kaikki niin hyvin ulkoa osaamme. Parasta oli tietysti porukan rokatessa käytävillä. Foxxyn kanssa spoilasimme hetken täydellisesti (itse nautin siitä joka kerta yhtä paljon): "MÄ EN JAKSA ENÄÄ ODOTTAA, VOI ISÄ MITÄ MÄ TEEN!" jne, vaikka Salo köhiikin riimejä mikkiinsä angstisen hiljaisesti.

Keikan jälkeen jäimme bändäämään, Nurro osoittautui harvasanaisemmaksi näin selvinpäin ja #Miljoonasade-paita keräsi suurta ihastusta. Jyrki-floppi on kauaksi jäänyttä ja unohtunutta elämää... Tämä keikka korvasi kaiken ;)

rippe (12.4.2000)

10.3.2000
Eetvartti, VirratSiis... Mieletöntä! Keikkapaikka oli perinteinen baari täynnä outoja - ja kännissä olevia ihmisiä joiden tietysti oli pakko tunkea eturiviin. Mutta se ei haitannut pätkääkään kun kuuli taas bändiä livenä pitkästä aikaa. Uudet biisit toimivat yllättävänkin hyvin, ja yleisö vieläpä osasi hiukan laulaa niiden mukana. Mutta keikan ehdottomasti parasta antia olivat harvinaisemmat biisit, kuten mm. Desperadot, Posliinikukka, Nimettömyys... Niissä fiilikset olivat niin korkealla kuin voi olla! Bändi itse olisi kaivannut ehkä hieman suurempaa tilaa soittamiselleen, ja vähemmän rumpujen päälle kaatuilevia känniläisiä mutta meininki oli mielettömän kova koko keikan ajan. Harmittaa kovasti kun Paviljongin keikka peruttiin, Siskon luo San Diegoon -kiertuetta haluaisi nähdä lisääkin mutta mikäpä estää matkustelemasta toiselle paikkakunnalle uudelleen. Mutta jälleen kerran niinkuin jo pari vuotta putkeen, nyt myös Virroilla kaikilla jätkillä oli seisomisvaikeuksia...

Handyy (11.3.2000)

Keikkapaikka ei ollut aivan omiaan Sateen tyyppiselle orkesterille ja yleisö oli hieman levotonta, mutta musiikillisesti ja meiningiltään keikka oli kyllä varsin kovatasoinen. Uudet biisit todistivat toimivuutensa live-tilanteessa ja muutama yllättävä biisi menneisyydestä (kuten "Desperadot" ja "Posliinikukka") teki uudesta setistä varsin mielenkiintoisen ja toimivan. Allekironneelle ehkä hienoin osuus oli varsin jyhkeiden versioiden biiseistä "Pato" ja "Kukaan ei saa Kaisaa" esittäminen peräperää. Yleisö oli mukana enemmän kuin täysillä, mikä varmaan yllätti orkesterin sekä positiivisesti että negatiivisesti (Hessu ja roudari-Sami joutuivat ehkä tavallista enemmän kaitsemaan villeimpiä yleisön jäseniä). Kunniamaininta myös Arskalle (bensa vai diesel?) ja Heikkiselle, joiden rock'n'roll klisee -pelleilyä jaksoi seurata huvittuneena koko keikan ajan :)

Rise (11.3.2000)

27.10.1999
Jyväskylän kaupunginteatteri, Jyväskylä

Jyväskylä Sinfonian ja Miljoonasateen yhteiskeikka teatteritalolla oli siis Suur-Jyväskylän lehden ja Käppi Kodintekniikan yhteinen synttäri-show. Tilaisuus oli kutsuvierasperiaatteella ja yleisö koostuikin pääasiassa keski-ikäisistä pukuherroista ja heidän hajuvesiä säästelemättömistä rouvistaan... Kapellimestarina toimi Olli Ahvenlahti.

Miljoonasadetta ei miljoonasateeksi heti tunnistanut, kun Hovilla ei ollut sitä tyypillistä mustaa hihatonta paitaa eikä Hessulla musta-keltaisia keikkahousuja. Kaikilla jätkillä oli puvuntakit (tai ainakin vastaavat), siistit mustat housut ja bootsit. Hessu sitäpaitsi istui melkein koko keikan ajan sellasella korkealla jakkaralla, ja se näytti välillä vähän hassulta. Kädet kyllä viuhtoivat, mutta kun persaus ei noussut penkistä niin Hessu näytti välillä kuin tuoliin sidotulta ja pakoon yrittävältä.

Keikka alkoi juhlallisesti tervehdyssanoilla, joita seurasi 8 minuutin nauhoitettu puhe, katsaus historiaan syntymäpäiväsankareiden näkökulmasta. Lukijana oli Kari Tyni. Kapellimestarin sitten saapuessa lavalle Sateesta oli paikalla vain Hovi ja Heikkinen. Näytti vähän hassulta kun hekin nousivat seisomaan.. niin virallista, niin virallista. Keikan aloitti Sateen yleensäkin keikan alussa soiva intro/aloitusmusiikki, jonka Olli Heikkinen oli sovittanut sinfoniaorkesterille. Mun mielestä se kuulosti näin paremmalta kuin sinä baarikeikkojen syntikkaversiona. Seuraavaksi lavalle saapui loput Sateesta (bändi oli sijoitettu teatterisalin takaa katsottuna lavan vasempaan reunaan) ja eka "oikea" biisi oli Miljoonasade. Ekan setin muut biisit olivat Nimettömyys, 506 ikkunaa, Olkinainen, Tummaa valoa, Lelukaupan häät, Hymy ja kyynel, Kirjaston ullakolla ja Radio Luxembourg. Yleisö lämpeni hitaasti mutta oli kivasti mukana ja taputukset olivat joka biisin jälkeen aidosti tyytyväiset. (mahtavaa analyysiä... :) Ensimmäisen setin kohokohta oli Olkinainen, joka nostatti karvat pystyyn, sai väreet kulkemaan selässä ja kädet tärisemään. Se alkoi niin hiljaa ja kasvoi upeasti kertosäkeeseen... sitäpaitsi ei sille mitään voi, oikeat soittimet peittoavat synasaundit 6-0. Vielä kun valomies oli ajan ja hommansa tasalla niin biisi oli enemmän kuin musiikkia, se oli spektaakkeli! Ekan puoliskon hassuin juttu oli se että Hessu lähti "vähän" jäljessä yhteen säkeistöön biisissä Hymy ja kyynel ja kun muu bändi sekä sinfonia aloittivat jo kertosäettä oli Hessu vasta säkeistön puolivälissä. :) Hyvin Salo kuitenkin pääsi kiinni kertosäkeeseen. Spiikitkin olivat muuten oikeasti hauskoja ja yleisö hymisi tyytyväisenä väliajalle lähdettäessä.

Toinen setti alkoi pelkän sinfoniaorkesterin soittamilla kolmella elokuvasävelmällä (elokuvasta "Star Wars - Episode I: Phantom Menace" John Williamsin säveltämät "Duel of the Fates" ja "Augie's Great Municipal Band" sekä "Titanic"-elokuvasta sikermä "Themes from 'Titanic'". Sen jälkeen orkesteri poistui ja Miljoonasade asteli lavalle. Salon spiikki: "kun noikin sai soittaa niin me käytiin teatterin vahtimestarilta kysymässä että eikö mekin saatais..." ja yleisö palkitsi Hessun aplodein. hmm... Tokan setin eka Miljoonasade-biisi oli Tulkoon rakkaus. Sitä seurasi vielä Kundilla seisoo niin että vain Miljoonasade soitti. Sitten lavalle palasi sinfoniaorkesteri (Salon kommentti: "Kuinka noin montaa ihmistä voi pissattaa yhtä aikaa?") ja isolla bändillä jatkettiin: Mayday mayday, Silmitön talvi, Marraskuu, Tuntematon ja Voipallo. Kundilla seisoo- biisissä Salo teki sen keikoilta tutun "nyt taputtavat käsiään kaikki miehet..."-jutun (... "joilla on seisomisvaikeuksia") ja taas yleisö oli haltioissaan. (Salon kommentti: "onpas yllättävän paljon...") ja Arska & Matti nousivat soittamaan kapellimestarin korokkeelle. Se näytti mahtavalta! Tuntematon kuulosti melkein samalta kuin Made in Taiwas-4 cd:n setissä oleva versio, vain lapsikuoro puuttui tällä kertaa. Voipallossa Hessu taas vähän putosi kärryiltä mutta hyvin siitä taas lähdettiin mukaan ja yhtäaikaa ainakin päästiin loppuun. :) Voipallo oli se viimeinen virallinen biisi jonka jälkeen seurasivat ne pakolliset kukitukset ja kiittelyt. Yleisö kuitenkin halusi lisää ja olihan orkesterien lopulta pakko tulla vielä kerran lavalle ja soittaa se Miljoonasateen ehkä soitetuin. Hessu kysyi yleisöltä mikä kappale on vielä laulamatta ja sieltähän se tuli - "Juri Gagarin". "hm, niin, siis Lapsuuden sankarille", totesi Heikki Salo ja biisi lähti käyntiin. Lapsikuoroa ei yleisöstä oikein irronnut vaikka Hessu yrittikin laulattaa... taisin olla lähes ainoa joka penkissä lauloi. Tämän encoren jälkeenkään yleisö ei olisi halunnut päästää bändejä lähtemään mutta ilmeisesti encoreja ei enää ollut tai soittajien oli jo pakko päästä oluelle... joka tapauksessa siihen se lysti loppui. Yleisesti keikasta voi sanoa: Uskomaton. Kaunis. Spektaakkeli. jopa Rokkaava. Ja Heikki Salo lauloi hienosti. Varmasti tämäntapainen ympäristö ja tilaisuuden luonne oli pannut pojat vähän skarppaamaan, ja oikein yllätti millaisia sävyjä biiseistä saatiin esille kun Hessu käytti ääntään... ei sitä osaa edes kuvailla. No, hienosti. en minä muutakaan sanaa keksi.

Keikan jälkeen, kun yleisö valui hitaasti pois salista, kuulin "ohimennen" mm. seuraavanlaisia kommentteja: "Tuon viimeisen kappaleen minä olen varmaan joskus kuullut radiosta... en minä kyllä niitä muita tunnistanut.." tai "Se yksi kappale oli hieno... mikä sen nimi nyt olikaan... mutta se oli hieno." tai "Onko nämä kaikki tosiaan näiden omia biisejä... kun nämä olivat niin hienoja... jaa no kai ne olisivat sanoneet jos ne olisi olleet jonkun muun kappaleita... no olipa mukavan kuuloista." Eli, Miljoonasade valloitti varmasti taas uutta kuuntelijakohderyhmää! Seuraava levy myy varmasti! :)

Nuppu (31.10.1999)

15.7.1999
Tavastia, HelsinkiVieläkin lämmittää mieltä tuo Miljiksen viimeisin Stadin keikka. Ainakin meidän porukalla oli aivan mieletön meno päällä (vaikka kesken keikan joku yleisöstä peräänkuuluttikin jamimeininkiä). Heikki on kyllä lavalla aika mahdoton mies; kertoi tyttärensä älynväläytyksistä (mistä noi muksut aina keksiikin...) ja huudatti porukkaa tyyliin "Annan Heikki Salolle... kaikki rahani". Kuinka moni suomalainen bändi voi soittaa tuollaisen putken melkein pelkkiä hittejä? Mukaan mahtui sitte kuitenkin vähemmänkin radiossa soineita biisejä, kuten Rakkaus on lihaa ja hieno Koiran mies. Hyvät fiilikset jäi, ja kovasti jo odotellaan kevään rundia...

Stupido Senora (23.8.1999)

Joo ihan hiano keikka. Ehkä vähän lyhyt. Stupidolta ei tullut muutakuin Kundilla seisoo ja oisko ollut joku toinenkin. Jäin kyllä kaipaamaan esim. seuraavia biisejä: Nuoruus, Mikä mua vaivaa ja Poistui kotoaan. Puhumattakaan levyn nimibiisistä. Keikan kohokohta oli kun pojat siirtyivät upeasti suoraan Miljooo.ooonasateesta Meitä jyrätään -kipaleeseen. Kyseisissä biiseissä oli munaa. Muuten ehkä vähän vaisu keikka. Ehkä siksi että pojat joutuivat veivaamaan "vanhaa" materiaalia, kun uutta ei vielä purkissa ole. Oli muuten hienoja bändipaitoja myynnissä varsinkin Kundilla seisoo -paita oli kyrväkkään tyylikäs !?! Itse ostin kyllä Stupidon paidan. Kaiken kaikkiaan oli tosi siistiä nähdä pojat keikalla pitkästä aikaa. On tullut nimittäin vähemmän käytyä M:n keikoilla kun siirryin ´97 tänne Helsingin humuun. Mutta kyllä Jyväskylä silti jyrää !!! Terveisiä kaikille Jyväskyläläisille !!

AnDe (21.7.1999)

Tuntui kuin olis puulla päähän lyöty, kun avausbiisinä kajahti ilmoille Lennä Juri Gagarin. Meikäläinen tuumasi että taitaa mennä pillittämiseksi koko keikka ja niinhän se melkein menikin. Voi sitä nostalgiafiilistä! Siitä on monta vuotta kun olin viimeksi nähnyt Miljoonasateen livenä, joten tää keikka iski todella suoraan sieluun ja sydämeen. Suuret kiitokset bändille mahtavasta keikasta, lupaan käydä useammin keikoilla, jos niillä on aina noin upea fiilis!

Micke (19.7.1999)

24.6.1999
Himosfestivaali, JämsäMiljoonasade aloitti koko festariurakan, joten olisi voinut odottaa ettei ihmisiä paljon lavan edessä näy. Mutta kyllähän siellä porukka jorasi oikein urakalla, ja syytä olikin. Keikka oli aivan loistava! Hessukin intoutui hyppimään ympäriinsä ja potki monitoreja... Ei yhtään yllätysbiisiä, mutta mahtava keikka silti. Erityismaininnan sai se, ettei Hessulla ollut karseita housujaan vaan shortsit!

Handyy (27.6.1999)

23.6.1999
Wanha Satama, Kuopio


Kuopion keikka oli... erilainen. Keikan alussa näkökenttä oli sen verran kapea etten nähnyt kuin Heikki Salon, en ketään muita. Ja vaikka muu bändi olikin hämärän peitossa alkuosan, juoneen pääsi hyvin kiinni (ja tunnelma parani huomattavasti sipseillä ja dippikastikkeella!). Keikan edetessä aloin näkemään muutakin bändiä, mutta ainakun yritin Hovia bongata rumpujensa takaa, Hessu tunki eteen. Eli voidaan sanoa että tämä keikka meni aikalailla Hessun merkeissä :) Keikka parani kyllä loppua kohden kokoajan, joka olikin verrannollinen suhteellisen takana seisoneen miehen kaljan juomiseen. Mitä enemmän, sitä parempi! Keikasta jäi hyvä mieli, ja tämän keikan jälkeen edes jalkani eivät olleet tohjona hyppimisestä. Tahtoo lisää tällaisiakin keikkoja!

Handyy (30.8.1999)

Vuoden sisään kokemistani viidestä Miljoonasateen keikasta tämä oli ylivoimaisesti paras. Samoja hittejähän ne soitteli kuin aiemminkin, mutta Lelukaupan häät oli kiva yllätys ja setin järjestyksen muuttaminen oli oiva veto myöskin! Jopa Hessun spiikitkin toimi tällä kertaa.

Rise (24.6.1999)

11.6.1999
Rock saapuu Muurameen -tapahtuma, Pallokenttä, MuurameMuuramen konsertti oli mielestäni todella onnistunut. En ole ollut Miljoonasateen muissa konserteissa, joten enhän todella tiedä... mutta on bändejä, jotka eivät saa yhteyttä yleisöön mutta miljoonasade ei TODELLAKAAN ole yksi niistä!

Annaliisa (27.10.1999)

Muuramen keikka oli ulkoilmakeikka ja keli oli... tappavan kuuma. Ja koska keikka sattui olemaan ilmainen, niin lavan eteen kerääntyi tottakai kaikki perjantaina ottamassa olleet nuoret. Järkkärit eivät saaneet mitään kontrollia koko keikan aikana, vaan ihmisiä hyppi lavalla ja niin eespäin... Mutta ei se estänyt pitämästä hauskaa, vaan kurkku tuli taas kerran laulettua käheäksi ja pogoilukin onnistui. Kyllä Miljoonasateen keikat ovat aina mahtavia!

Handyy (14.6.1999)

10.6.1999
Down By The Laituri-festivaali, Lyn, Turku

Toinen Msade keikka, ensimmäinen jota odotettiin tosi pitkään. Keikka oli aivan mahtava. Eturivissä melkeen kaaduin Hessun päälle ku porukka tuli takaa ja meitä jyrättiin. Savuakin keikalla riitti ;)

Joz (14.6.1999)