SaloRantala Soi perustettiin vuosituhannen alussa kun jazzpianisti Iiro Rantala ja lauluntekijä Heikki Salo sattuivat samalle keikalle. Iiron piti soittaa flyygeliä ja Heikin vetää trubaduurikeikka, mutta kuinka ollakaan, miehet kapusivat lavalle yhdessä.

Kaksikko jatkoi yhteisiä konserttejaan ja julkaisivat vuonna 2003 ensimmäisen, bändin nimeä kantavan levyn. Bändin missio on metsästää ja määritellä modernia kuplettia, oman sukupolvensa suomalaista chansonia. Ensimmäinen levy nojasi tunnelmiltaan ja aihemaailmaltaan taaksepäin, ikään kuin etsien tyylilajin juuria. Muurahainen taivaassa, Poika lavan takaa ja Lirilii ovat lauluja, jotka SaloRantala Soi –levyltä jäivät soimaan radioasemille.

TALVIJALKA, yhtyeen toinen levy, liikkuu puolestaan nykypäivässä. Sävellykset ovat popimpia ja tekstimaailma kiinni suomalaisessa arkipäivässä. Kuitenkin edelleen voidaan puhua kirjallisesta laulusta, vaikka musiikki onkin aiempaa monimuotoisempaa. Tällä kertaa kaikista sävellyksistä vastaa Iiro Rantala. Mukana soittavat Zarkus Poussa, Juha Tikka, Markku Kanerva ja Janne Louhivuori.

SaloRantala Soi keikkailee lähinnä duona. Heikki, tarinat - ja Iiro, flyygeli - ovat tuttuja monilta festareilta.

He ovat oman elämänsä alfa-uroksia. Niin he ainakin itse väittävät.

Kuva Salorantala Soi!Kuva Salorantala Soi!Kuva Salorantala Soi!Kuva Salorantala Soi!Kuva Salorantala Soi!Kuva Salorantala Soi!Kuva Salorantala Soi!Kuva Salorantala Soi!Kuva Salorantala Soi!Kuva Salorantala Soi!Kuva Salorantala Soi!Kuva Salorantala Soi!